
Składniki:
 Czosnek 1 ząbek
 Drożdże 0.20 g
 Mąka żytnia 6 łyżek (72 g)
 Olej rzepakowy 1 łyżka
 Oliwki w puszce 5 sztuk
 Przecier pomidorowy 3 łyżeczki
 Przyprawa bazylia 1 szczypta
 Przyprawa kurkuma 1 szczypta
 Rukola 1 garść
 Ser mozzarella półtłusty 40 g
 Sól 1 szczypta
 Szynka z indyka 3 plastry
 Woda pół szklanki
Przepis:
 Mąkę, sól, drożdże, wodę i 1/2 oleju dodać do miski i wyrobić ciasto. Ciasto wyłożyć na posmarowaną tłuszczem patelnię i trzymać na średnim ogniu około 10-15 minut. Przewrócić na drugą stronę, posmarować przecierem pomidorowym zmieszaną z rozgniecionym czosnkiem. Ułożyć na nim pokrojoną szynkę, oliwki, posypać serem i przyprawami. Przykryć pokrywką i trzymać aż ser się roztopi. Posypać rukolą.
 Smacznego! 😄






Twój komentarz