mgr Martyna Trąkowska
28 Paź

🍁Jesienny przepis🍁 🎃Chlebek dyniowy z cynamonem🎃

Składniki:
👉 Dynia 1000 g (1 porcja)
👉 Jajo 100 g (2 sztuki)
👉 Masło orzechowe bez soli i cukru 100 g (4 łyżki)
👉 Mąka pszenna 100 g (10 łyżek)
👉 Mąka orkiszowa razowa 150 g (15 łyżek)
👉 Proszek do pieczenia 4 g (1 łyżeczka)
👉 Cynamon 3 g (1 łyżeczka)
👉 Imbir mielony 2 g (pół łyżeczki)
👉 Erytrol 100 g (10 łyżek)

Sposób przygotowania:🥣
Dynię umyć, przekroić i wydrążyć środek. Pokroić na kawałki, wyłożyć na papier do pieczenia i piec do miękkości około 45 minut w 180 stopniach. Następnie obrać ze skórki i zmiksować na puree. Dodać jaja i masło orzechowe, wymieszać. W misce połączyć pozostałe suche składniki, dodać masę dyniową i wymieszać. Przełożyć do keksówki i piec w 180 stopniach przez około 45 minut lub do suchego patyczka.

Smacznego!😊 

Twój komentarz




POKAŻ