
Składniki:
- Jaja - 50 g 1 sztuka
 - Filet z kurczaka - 100 g porcja
 - Groszek zielony konserwowy - 15 g 1 łyżka
 - Liść laurowy - 1 g 1 sztuka
 - Marchew - 50 g 1 sztuka
 - Seler korzeniowy - 30 g kawałek
 - Ziele angielskie - 1 g ziarenko
 - Żelatyna - 10 g 1 pełna łyżeczka
 - Sok z cytryny - 6 g łyżka
 
Sposób przygotowania:
 Jajka ugotować. Warzywa obrać i razem z mięsem włożyć do garnka. Zalać dwoma szklankami wody i gotować około 30 minut. Wywar ostudzić i przecedzić. Mięso pokroić w plasterki, marchewkę w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1 niepełnej szklance gorącego wywaru i przestudzić. Mięso, jajko, groszek i marchewkę umieścić w małej miseczce, zalać żelatyną i odstawić do stężenia. Gotową galaretę polać sokiem z cytryny.
Smacznego!






Twój komentarz