mgr Martyna Trąkowska
25 Sier

Serniczki z patelni

Coś dla zapracowanych łasuchów 😋

Serniczki z patelni🥧🫐

Składniki:🥣

  • pół opakowania twarogu - 125g
  • pół opakowania proszku budyniowego - 17,5g
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia - 2g
  • łyżka erytrolu lub miodu - 10g
  • jajko - 50g
  • łyżka oleju rzepakowego - 10g
  • garść sezonowych owoców

     

Sposób przygotowania:🥣

Twaróg, proszek budyniowy, proszek do pieczenia, erytrol i jajo zmiksować. Na patelni uformować placki i podsmażyć na małym ogniu. Wyłożyć na talerz i ozdobić owocami. Opcjonalnie posypać cukrem pudrem.

 

Smacznego!😊

Twój komentarz




POKAŻ