mgr Martyna Trąkowska
19 Marz

Majonez z awokado

Jest to przepis na 5 porcji. Szacowana kaloryczność jednej porcji to 85 kcal. Przepis świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole, ale nie tylko! Warto również go wykorzystać na co dzień.

Składniki:

  • Awokado - 200 g 1 sztuka
  • Cytryna - 35 g pół sztuki
  • Musztarda - 10 g 1 łyżeczka
  • Oliwa z oliwek - 20 g 2 łyżki
  • Czosnek - 5 g 1 ząbek

Sposób przygotowania:
Obrane i pozbawione pestki miękkie awokado umieścić w pojemniku blendera. Dodać sok cytryny, oliwę, czosnek i musztardę,
całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Zblendować na gładką masę.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ